Veritas je globalni lider u području kliničke genetike i sekvenciranja cjelokupnog genoma. Kompanija je postavila “zlatni standard” u području sekvenciranja cijelog genoma i ciljanih individualiziranih genetskih testova za pojedince, liječnika i medicinske istraživače. Jedina je kompanija na svijetu, koja nudi sekvenciranje cjelokupnog genoma po cijeni od ispod $1000. Pomičući granice za genetske analize, Veritas je ohrabrio pojedince i liječnike da naprave svjesne odluke o životnom stilu, koje pomažu ljudima da žive zdravije, bolje i duže. Kompaniju je 2014. godine osnovao George Church, pionir u sferi sekvenciranja DNK, sa grupom znanstvenika i vizionara, uključujući i one sa Harvard Medical School-a.

Medicinski i znanstveni savjetodavni odbor

 • George Church, PhD Founder, SAB Chairman
  George Church, PhD Founder, SAB Chairman

  Profesor genetike na Harvardu i MIT-u. Osnivač Wyss instituta za biološki inženjering na Harvardu.

 • Peter Blume-Jensen, MD, PhD
  Peter Blume-Jensen, MD, PhD

  Pionir i znanstveni lider u području personalizirane onkologije, ciljane onkološke terapije i istraživanju biomarkera. Trenutno na mjestu direktora kompanije Xtuit. Nekadašnji rukovoditelj u kompanijama Metamark Genetics, Daiichi Sankyo, Merck i Serono.

 • George Siber, MD, PhD
  George Siber, MD, PhD

  Bivši izvršni potpredsjednik i ravnatelj znanstvenog sektora kompanije Wyeth, predavač na Harvard Medical School i institutu Dana Farber. Trenutno profesor na Johns Hopkins Medical School.

 • Scott Patterson, PhD
  Scott Patterson, PhD

  Nekadašnji izvršni direktor kompanija Amgen, Medical Sciences i potpredsjednik kompanije Proteomics. Trenutno potpredsjednik Biomarker Sciences, pri Gilead Sciences, Inc.

 • Scott Parazynski, MD
  Scott Parazynski, MD

  Nekadašnji NASA astronaut i fiziolog, stručnjak za adaptaciju čovjeka na ekstremne uvjete. Profesor praktične nastave na Arizona State University. Razvoj proizvoda. Doktor medicine sa Stanforda University-a.

 • Shamil Sunyaev, PhD
  Shamil Sunyaev, PhD

  Profesor biomedicinske informatike i medicine, Harvard Medical School. Načelnik odjeljenja za računalnu genomiku. Genetičar u Brigham and Women’s Hospital. Pridruženi član Broad Institute-a.

 • Hans Lehrach, PhD
  Hans Lehrach, PhD

  Direktor emeritus Max Planck Instituta molekularne genetike, CEO/CSO Dahlem Centre za istraživanje genoma i biologiju medicinskih sistema i osnivač Alacris Theranostics Gmbh.

 • Natasha Frank, MD, FACMG
  Natasha Frank, MD, FACMG

  Medicinska genetičarka i znanstvenica. Doktorica u Brigham and Women’s Hospital. Izvanredni profesor medicine, Harvard Medical School. Direktor VA Boston Genetic Service. Pridruženi član Broad Institute-a.

 • Robert C. Green, MD, MPH
  Robert C. Green, MD, MPH

  Medicinski genetičar i znanstvenik. Liječnik u odjeljenju za genetiku Brigham & Women’s Hospital i Harvard Medical School. Direktor Genomes2People istraživačkog programa. Pridruženi član Broad Institute-a.

Upravni odbor

 • Mirza Cifric
  Mirza Cifric Osnivač i izvršni direktor

  Poduzetnik iz područja znanosti. Bivši direktor AbVitro, direktor sektora razvoja FORMA Therapeutics.

 • Ann Merrifield
  Ann Merrifield nadzorni odbor

  Nekadašnja predsjednica kompanije Genzyme genetics, te predsjednica Genzyme BioSurgery. MBA s Dartmouth College-a.

 • Peter Parker
  Peter Parker direktor

  Suosnivač i direktor kompanija LabCentral i Boston Heart Diagnostics. Bio je član uprave i investitor u više od 25 tvrtki za životne znanosti.

 • Judith Li
  Judith Li direktor

  Partner u Lilly Asia Ventures. Nekadašnja liječnica u McKinsey’s Healthcare Practice-u. MBA s Harvarda. Diplomirala neurobiologiju na Harvardu.

Naš Tim

 • Mirza Cifric
  Mirza Cifric Osnivač i izvršni direktor

  Poduzetnik iz područja znanosti. Bivši direktor AbVitro, direktor sektora razvoja FORMA Therapeutics.

 • Preston Estep III, PhD
  Preston Estep III, PhD Osnivač i šef medicinskog sektora

  Harvard Medical School, Church Lab PhD Direktor gerontologije – Personal Genome Project – Harvard Medical School.

 • Jonathan Zhao, PhD
  Jonathan Zhao, PhD osnivač i generalni direktor, Azija

  Svjetski poslovni lider, prethodno zadužen za strategiju u Aziji i uvođenje novih proizvoda na tržište za kompanije Amgen i Pfizer. MBA sa MIT Sloan i doktor kemijskih nauka.

 • Douglas F Flood
  Douglas F Flood Direktor prodaje i glavni savjetnik

  Nekadašnji potpredsjednik za korporativni razvoj u JoLack korporaciji. Pravnik i odvjetnik, Boston University Law School.

 • Tim Smith
  Tim Smith Izvršni direktor

  Nekadašnji potpredsjednik kompanija Cimpress i Medullan. Bivši izvršni direktor True Office. Diplomirao na Cornell University. MBA diplomu stekao na University of Rochester.

 • Rodrigo Martinez
  Rodrigo Martinez Direktor za marketing i dizajn

  Bivši strateg prirodnih znanosti u IDEO. Bivši direktor u Boston Consulting Group. Suosnivač Harvard Business School’s Life Sciences Project.

 • Dana Robin Semmel, MD
  Dana Robin Semmel, MD Direktorica laboratorija

  Doktor medicine, University of Miami School of Medicine. Bivši asistent na Brown University School of Medicine.

 • Birgitte Simen, PhD
  Birgitte Simen, PhD Potpredsjednik za razvoj proizvoda

  Na visokoj poziciji u kompaniji Roche Diagnostics. Doktor znanosti s University of Chicago, postdoktorske studije završila na Yale-u.

 • Diego Martinez, PhD
  Diego Martinez, PhD Ravnatelj sektora bioinformatike

  Nekadašnji senior analitičar u Joint Genome institutu. Postdoktorski stipendist Broad Institute-a pri MIT-u i Harvardu.

 • Sharon Namaroff, CGC
  Sharon Namaroff, CGC Direktorica za odnose sa klinikama, Amerika

  ABGC certificirana genetska savjetnica sa licencom u 16 saveznih država i preko 17 godina iskustva u različitim kliničkim područjima.

 • Birgit Funke, PhD, FACMG
  Birgit Funke, PhD, FACMG Potpredsjednik za kliničke poslove

  Certificirani klinički molekularni genetičar i istovremeno izvanredni profesor patologije na Harvard Medical School.

prema izboru MIT-a Veritas spada u

0
pametnih kompanija u svijetu

Kompanija Veritas se drugu godinu za redom našla na popisu 50 pametnih kompanija u svijetu u izboru MIT-a. Nalazimo se u društvu kompanija poput: SpaceX, Amazon, Intel, Illumina, Aple, Microsoft, Tesla, Facebook, Oxford Nanopore… MIT Technology Review je osnovan od strane Massachusetts Institute of Technology koji još od 1899. godine (punih 117 godina) analizira znanstvena i tehnološka dostignuća. Na listi su kompanije koje su pokazale „impresivnu kombinaciju tehnološkog liderstva i poslovne volje“.

Veritas se našao na listi zbog izuzetnih dostignuća u potpunom dešifriranju ljudskog genoma, te stoga, što je svoje znanje ponudio kao komercijalan program.